Fitness

Lactaattest op 23/2

“Voor iedereen die eens écht wilt weten hoe het met zijn/haar conditie gesteld is.”

Op zaterdag 23 februari 2019 komt Karel Pardaens, inspanningsfysioloog en physical trainer, naar onze fitness om inspanningstesten af te nemen.

Aan de hand van lactaatmetingen wordt jouw conditie op een betrouwbare manier in kaart gebracht. De resultaten van deze test kunnen gebruikt worden om jouw trainingen te optimaliseren.

Hoor je het in Keulen donderen wanneer je ‘lactaatmetingen’ hoort? Dat is zeker niet abnormaal. Ik probeer het hieronder zo kort mogelijk uit te leggen:

Een ander woord voor lactaat is melkzuur. Deze stof wordt in ons lichaam geproduceerd bij maximale inspanningen. Het meten van lactaat is interessant omdat je zo de anaerobe drempel kunt bepalen. Deze drempel komt overeen met de opstapeling van lactaat in je bloed en spieren. Hoe later deze drempel wordt vastgesteld des te beter je uithoudingsvermogen. De lactaatconcentratie kan eenvoudig gemeten worden via een kleine prik in je oorlel of je vingertop.

Meer weten? Karel legt het je uitvoeriger uit in zijn blog.

Eenmalige korting op lactaattest

Bovengenoemde conditietest laten uitvoeren, kost normaal 160 euro. Allfitters krijgen echter op 23/2 een exclusieve korting en betalen slechts 125 euro.

Plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via info@allfit.be.