All fit

Fitness

Mijn Verhaal.

Leestijd : 5 minuten

Hallo,

Mijn naam is Dirk, partner van Kathleen en vader van 3 fantastische kinderen Simen ( 16 ), Xander ( 13 ) en Anaëlle ( 10 ). Exact 20 jaar geleden ben ik van start gegaan met mijn fitnesscentrum Allfit te Wilsele, een deelgemeente van Leuven. Het parcours dat ik als zelfstandige heb afgewerkt, was jarenlang bezaaid met meer dan verschillende uitdagingen, de ene al groter dan de andere.  Mijn opvoeding heeft me geleerd dat het niet altijd rozengeur en maneschijn kan zijn en dat het leven geen groot pretpark is. Alhoewel de zon niet alle dagen schijnt, is bij mij het glas steeds halfvol en sta ik meer dan positief in het leven. Ik leer mijn kinderen dat hard werken loont, dat er voor alle problemen oplossingen bestaan en dat het leven dat je leidt één grote spiegel is.

Eerlijk, andere mensen hebben me moeten overtuigen om dit verhaal te vertellen, in de eerste plaats omdat ik niet gemakkelijk hulp vraag.  Langs de andere kant ben ik iemand die steeds opkomt voor zijn mening, nog meer voor mijn gezin en me bewust ben dat ik een stem heb, die ik nu wil laten horen.

Corona heeft ons allen in zijn greep ...

Het laatste jaar heb ik als een serieuze eye-opener ervaren... Terwijl ik alles tijdens de 1° Lockdown een plaats kon geven, ben ik meer en meer gaan beseffen, en vooral gaan ervaren, dat het allemaal niet correct is.  Net zoals iedereen moet mijn gezin zich houden aan alle Corona-voorschriften, maar bovenal moet iemand mij uitleggen waarom ik verplicht word mijn levenswerk, mijn zaak, mijn thuis, de toekomst van mijn kinderen in de weegschaal te leggen.  Iemand moet mij uitleggen waarom ik ondertussen reeds 10 maanden mijn zaak moet sluiten, mij verbiedt om inkomsten te genereren waar ik mijn gezin mee onderhoud en al mijn rekeningen betaal.  Iemand moet mij uitleggen waarom ik mijn zaak en mijn levenswerk simpelweg failliet moet laten gaan, alles moet laten wegvegen waar ik 20 jaar dag en nacht voor gewerkt heb ? Waarom wordt dat offer van mij verwacht ?

De absurditeit van het Coronabeleid, wat kan, mag, niet kan, niet mag, de steunmaatregelen, uit respect voor mensen die het goed bedoelen, ga ik er me niet over uitspreken.  Ik kan alleen zeggen dat mijn leven, en dat van mijn gezin er voortaan anders zal uitzien.  Alhoewel het een optie zou zijn om te stoppen met waar ik al 20 jaar voor heb gewerkt, weiger ik dit te doen.  Ik weiger de toekomst van mijn kinderen op te offeren.  Mijn zaak is mijn levenswerk, maar bovenal zorgt dit voor een thuis en een toekomst voor mijn kinderen.  Toen we eind oktober te horen kregen dat we onze deuren opnieuw moesten sluiten, ben ik dag in dag uit, 7 op 7, bezig geweest met oplossingen te zoeken. Buurman Kris is stille getuige wanneer het licht in mijn bureel aangaat en wanneer ik stop met werken.  Dag in dag uit heb ik ervaren, met uitzondering van familie, vrienden en een aantal trouwe klanten, dat je er quasi alleen voor staat.  Wat ze konden doen om me te helpen, hebben ze gedaan, ik wil hun hier dan ook oprecht voor bedanken.  Maar spijtig genoeg is het niet voldoende ...

Daarom organiseren we op zaterdag 15 en zondag 16 mei ‘ Wilsele Wandelt ‘, waarbij je de mogelijkheid hebt  te komen wandelen en nadien, afhankelijk van en rekening houdend met de Corona-voorschriften, even te relaxen op ons terras.   Doe je het liever iets sportiever, dan kan je er een mooie looptraining van maken.  Heb je dat weekend al andere plannen, dan kan je misschien je steentje bijdragen door mijn evenement te steunen en de boodschap verder te verspreiden in uw familie, kennissenkring of bij collega’s op het werk.

Ik leer mijn kinderen dat iets pas verloren is als je het opgeeft.  En dat is het laatste wat ik ooit zal doen !

De banken vragen me om een omzetprognose te maken van het komende jaar en aan te tonen hoe ik in de toekomst aan al mijn financiële verplichtingen kan voldoen, ook als we verplicht gesloten zijn.  Ik heb mijn huiswerk gemaakt en wil hier de nodige mogelijkheden voor creëren.

Ik heb er totaal geen idee van welke impact ‘ Wilsele Wandelt ‘ zal hebben.  Ik heb er totaal geen idee van wat ik met deze boodschap kan creëren of bereiken ... Alle opbrengsten zullen gebruikt worden voor het aanleggen van noodzakelijke buitensportfaciliteiten aan mijn fitnesszaak, zodat ik ten allen tijde inkomsten kan genereren en op die manier de toekomst van mijn gezin kan waarborgen.

‘ Wilsele Wandelt ‘ is meer dan alleen maar een crowdfundingplatform, ik hoop dat ik met ‘ mijn waarheid ‘ beleidsmensen kan laten inzien welke ellende ze veroorzaken, dat de steunmaatregelen niet voor iedereen voldoende zijn. De realiteit is dat er simpelweg geen vangnetten zijn.

Maar vooral wil ik aan mijn kinderen laten zien dat hun papa nooit maar dan ook nooit opgeeft ...

Dirk

Zaakvoerder Allfit

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x